Pages

20 Ocak 2010 Çarşamba

Eşrefpaşalılar Film Fragmanı

“Çok kabadayı yetişti burada. Çok delikanlının kanı döküldü. Barut gibi hepsi bir an parladılar ve bittiler. Biz senden şunu öğrendik ki hocam; delikanlılık adam yaralamak değil, yaraları sarmak. Bu memlekete öğrenci, bilim adamı, mühendis, doğru dürüst insan lazım. Kabadayı değil!”

Oyun İzmir’in Eşrefpaşa semtinde yaşayan samimi, azimli, kendi tabirleriyle ’bitirim’ delikanlıların öyküsünü anlatıyor. Bıçkın, lafını esirgemeyen bu insanların yaşadıkları muhitin raconu gereği içki, kumar, kavga gibi kötü alışkanlıkları da vardır. Mahallenin yıllardır kapısı kilitli olan tek camisine tayini çıkan bir hocayla birlikte olumlu bir değişim geçirirler. Değişim sırasında yaşanan komik olaylar güldürürken; dramatik sahneler gözyaşı döktürüyor izleyiciye.
Oyun günümüzde adeta moda olan, özendirilmeye çalışılan mafya yaşantısına da bir başkaldırış taşıyor. Kısaca insanların silahı nasıl aldıklarını değil, nasıl bıraktıklarını anlatıyor oyun. Koca binaların arasına sıkışmış küçük evlerde, gecekondularda ne kahramanlıklar yaşandığını anlatıyor kendi mizahi üslubunca.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder